ST-järjestelmä Hanki oma matkailuauto - ja lisätuloa sen avulla

 

Ensimmäiseksi valitset itsellesi sopivan pohjaratkaisun TCMobile-mallistosta. Olitpa hankkimassa matkailuautoa yksityishenkilönä tai yrityksenä, sijoitustuottojärjestelmämme sopii sinulle hienosti. Voit valita sijoitustuottoautosi uusista automalleista tai valikoiduista TCMobile-vaihtoautoista. Kaupanteon yhteydessä kaikki sopimukset tehdään yhdellä käynnillä.

 

Meiltä maksut sinulle

Meiltä tuleva sijoitustuottomaksu tilitetään sinulle kerran kuukaudessa. Ensimmäisen maksun saat auton toimitusta seuraavana kuukautena. Maksut on ajoitettu siten, että ne tulevat tilillesi aina kunkin kuukauden 20. päivänä. Mahdolliset rahoituksen erät kannattaa ajoittaa siten, että saat meiltä kuukausimaksun ennen kuin maksat itse rahoitusyhtiölle. Maksamme autostasi tuloa joka kuukausi ympäri vuoden.

Taloudellinen tapa

Sijoitustuottoautot säilyttävät hyvin jälleenmyyntiarvonsa. Sijoitustuottojärjestelmä takaa tuloja sijoituksellesi sekä tarjoaa yrittäjille myös mahdollisuuden verotuspoistoihin.

Kirjallinen toimeksiantosopimus

Valtuutettu sijoitustuottoasiantuntija tekee matkailuautokaupan yhteydessä kanssasi sopimuksen, jonka perusteella saat meiltä tuloa autollesi. Tekemiemme sijoitustuottosopimusten pituus vaihtelee yhdestä vuokrakaudesta jopa viiteen vuoteen. Auton vuosittainen työskentelyaika voidaan sopia kuukaudesta ylöspäin aina ympärivuotisiin sopimuksiin saakka. Matkailuauton sijoitustuottotulo määräytyy prosenttiosuutena auton hankintahinnasta.

Järjestelmä sopii niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Esimerkkilaskelmissa sijoitustuottomatkailuauton hankkii yritys.

 

Vakuutus

Tarjoamme sijoitustuottoautoille kattavan ja edullisen TCMobile -vakuutusturvan. Se sisältää kasko-, liikenne- ja petosvakuutukset. Tyypillisesti ”vuokraus ilman kuljettajaa” -statuksella olevan auton vakuutushinta on jopa kaksinkertainen tavallisen yksityiskäyttöisen auton vakuutukseen verrattuna. TCMobile -vakuutusturva on kuitenkin noin puolet tavanomaista yksityiskäytön vakuutusta edullisempi. Liikenne-, kasko- ja petosvakuutuksen kokonaishinta sijoitustuottolaiselle vuonna 2015 on 1332,25 €/vuosi.

Sijoitustuottokäytössä olevaan matkailuautoon otetaan TCMobile liikenne-, kasko- ja petosvakuutukset. Vakuutusyhtiönä toimii If. Vakuutus maksetaan kerran vuodessa, ja laskutus tapahtuu kauttamme. Vakuutushakemuksen kohtaan ”Lisätietoja” merkitään, että auto on sijoitustuottokäytössä.

 

Tulot ja laskelmat

Taloudellinen tapa

Sijoitustuottoautot säilyttävät hyvin jälleenmyyntiarvonsa. Sijoitustuottojärjestelmä takaa tuloja sijoituksellesi sekä tarjoaa yrittäjille myös mahdollisuuden tehdä poistoja keventääkseen verotusta.

 

 

Rahoitus

TCFinance-palvelun tuottaa

Santander Consumer Finance Oy

TCFinance on Santanderin rahoitusmuoto, joka sopii erityisesti Sijoitustuottoautoille. Rahoituksessa on otettu huomioon sijoitustuottosopimuksen pituus, kuukausittainen sijoitustuottotulo, vuokraustoiminta sekä tietysti edullinen korko. Näiden seikkojen myötä on järkevää rahoittaa sijoitustuottoauto ainutlaatuisella TCFinance-rahoituksella. Kysy tarkemmat rahoitustiedot myyjältä.

Hyvät rahoitusvaihtoehdot

Santander Consumer Finance tarjoaa kilpailukykyiset maksuajat ja korot, jotka ovat räätälöityjä juuri autokaupan ja vapaa-ajan ajoneuvojen rahoitukseen. Santander Consumer Finance Oy on osa Grupo Santanderia, joka on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman kymmenestä suurimmasta rahoituslaitoksesta. Santander on Euroopan suurin ajoneuvojen rahoittaja. Santander on erikoistunut jälleenmyyjien kautta tapahtuvaan rahoitukseen; erityisesti autokaupan ja vapaa-ajan ajoneuvojen rahoitukseen. Santander Consumer Finance on Grupo Santanderin neljänneksi suurin ja nopeimmin kasvava liiketoimintayksikkö.  

Toimintaa Santanderilla on yli 40 maassa; lähes kaikissa Euroopan maissa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Santander Consumer Financen toiminta aloitettiin Pohjoismaissa vuonna 2004 ja Suomessa vuonna 2007. Santanderilla on yli 130 000 työntekijää ja 2,4 miljoonaa osakkeen omistajaa. Vuonna 2007 Grupo Santander juhlii 150-vuotista taivaltaan. 

 

Huoltosopimus

Kiinteään kausimaksuun sisältyy käyttökauden aikana

 • Vuosittainen tiiviystarkastus (tiiviystakuun voimassaolon edellytys)
 • Kaasujärjestelmän koeponnistus
 • Sammuttimen tarkistus
 • Kilometrikertymän mukaiset moottoripuolen öljynvaihtohuollot (yksi/kalenterivuosi)
 • Polttimoiden vaihdot
 • Säädöt sekä muut pienhuollot

Sopimus ei kata muun muassa

 • Rengaskuluja
 • Takuun piirissä olevien vikojen korjauksia
 • Omistajien aiheuttamien vikojen korjauksia
 • Muiden normaalista kulumisesta poikkeavien vikojen korjauksia

Sopimuksen veloitus 520,- /kausi sis. alv (422,76 € alv 0%)

Sopimus yksinkertaistaa huoltojen laskutusta ja tuo ainakin seuraavat edut:

 • Vähemmän laskuja; yhdellä laskulla kaikki normaalit vuosittaiset työt
 • Kiinteä hinta helpottaa budjetointia
 • Maakohtaiset hintaerot eivät vaikuta veloituksiin

 

Käytännön asiat

Nouto ja palautus

Auton tuonti toimipisteeseen

Postitamme sijoitustuottoauton omistajille kauden alussa henkilökohtaisen omistajakirjeen. Omistajakirjeessä kerromme missä toimipisteessä, minä päivänä ja mihin kellonaikaan autoanne odotetaan. Tarvittaessa tuontiaika on mahdollista vaihtaa ottamalla yhteyttä auton vastaanottavaan toimipisteeseen. Toimipisteen yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero on merkitty omistajakirjeeseen. Auton tuontiin on hyvä varata 1-2 tuntia, koska auton kunto ja varusteet tarkistetaan huolellisesti  yhdessä asiakaspalvelijamme kanssa. Asiakaspalveluhenkilökuntamme vastaa myös mielellään autoonne ja sijoitustuottojärjestelmään liittyviin kysymyksiin.

Auton haku toimipisteestä

Sijoitustuotto-omistajille lähetetään kauden lopulla henkilökohtainen omistajakirje, josta käy ilmi auton luovutukselle varattu toimipiste, päivämäärä ja kellonaika. Varattua aikaa on mahdollista muuttaa ottamalla yhteyttä omistajakirjeessä mainittuun yhteyshenkilöön. Auton noutoon on hyvä varata 1-2 tuntia. Autoa noudettaessa täytetään luovutusraportti, jota verrataan kauden alussa täytettyyn vastaanottoraporttiin. Jos autossa havaitaan kauden aikana syntyneitä vaurioita (kaavake 2), sovitaan niiden korvaamisesta tai korjaamisesta Touring Carsin edustajan kanssa. Jos autossa ilmenee myöhemmin jokin vaurio, jota ei ollut autoa tuotaessa, vastaamme siitä vain, jos se on merkitty luovutusraporttiin. Auton noudon yhteydessä täytettävä luovutusraportti hyväksytään auton omistajan ja asiakaspalvelijan allekirjoituksilla.

 

Rekisteröinti

Sijoitustuottomatkailuauto rekisteröidään käyttötarkoituksenaan vuokraus ilman kuljettajaa. Tämän ansiosta auton vuokraaminen on mahdollista myös silloin, kun auto ei ole meidän käytössä. Autolla voidaan siis ansaita lisätuloa myös sijoitustuottosopimuskauden ulkopuolella.

Sijoitustuottoauton ensimmäiseksi haltijaksi merkitään TC Vehicle Oy. Auton omistajaksi merkitään sijoitustuottosopimuksen tehnyt yritys tai yksityishenkilö. Jos auto on rahoitusyhtiön omistuksessa, merkitään yritys tai yksityishenkilö auton toiseksi haltijaksi. TC Vehicle Oy luopuu auton haltijuudesta sijoitustuottosopimuksen päättyessä. Auton haltijana TC Vehicle Oy voi hoitaa auton omistajan puolesta kaikki vakuutuksiin liittyvät asiat Pohjoismaissa.