Touring Cars -vuokraamoketju laajensi Jyväskylään

Karavaanarielämä on jälleen trendikästä ja erityisesti matkailuautojen vuokraaminen on erittäin suosittua niin kotimassa kuin muuallakin Euroopassa mm. globaalien arvo- ja elämäntapamuutosten sekä viimeaikaisten matkustustrendien vuoksi. ’Jyväskylän autovuokraamo onkin yksi vastaus kotimaan kysynnän kasvaviin tarpeisiin’, vahvistaa Suomessa vuonna 1982 perustetun Touring Cars vuokraamoketjun toimitusjohtaja Veijo Tiitinen.  

Moderni matkailuauto tarjoaa korkeatasoiset, kodinomaiset majoitustilat sekä miellyttävät matkustus- ja ajopuitteet. Autolomailu luokitellaankin lentomatkailua ekologisemmaksi, telttailua helpommaksi ja mökkeilyä liikkuvaisemmaksi vaihtoehdoksi vapaa-ajan, loman tai eläkepäivien viettoon. Tämä ajankohdasta tai säästä riippumaton elämäntapa ja lomailumuoto vie kaupungistuneet kuluttajat jälleen lähemmäksi luontoa. Lisäksi maailmanlaajuisten terveys- ja turvallisuushuolien myötä matkailuautojen vuokraustoimintojen uskotaankin lunastaneen pysyvästi suositun asemansa niin paikallismatkailussa kuin yli rajojen lomailussa.

Nykyisin Euroopassa laajalti toimiva franchise -ketju, Touring Cars vahvistaa solmineensa Suomessa ketjuyrittäjäsopimuksen Jouni Leponiemen ja Sascha Koschmiederin kanssa. Karavaanielämän vankoiksi harrastajiksi itseään tituleeraavat tuoreet ketjujäsenet ovat avanneet Touring Cars Jyväskylän matkailuautovuokraamon toukokuun alussa 2021. Keski-Suomen vuokraamo onkin Touring Carsin kolmas palvelupiste kotimaassa ja 17. koko ketjun mittatasolla.

Suomalaisperusteinen Touring Cars on yksi Pohjoismaiden vanhimmista matkailuautovuokraamoketjuista. Helposti skaalautuvan palvelukonseptin uskotaan jatkavan vahvaa kasvua lähitulevaisuudessakin. Tiitinen raottaa palvelukonseptin kasvureseptin koostuvan mm. hallitusjäsenten vahvoista liiketoimintavisioista ja asiakaslähtöisestä toiminnasta läpi ketjun sekä kyvystä reagoida nopeasti alati muuttuviin markkinatilanteisiin. ’Ketjutoimintamme kaiken perustana on aina ollut paikallinen, luotettava palveluntarjoaja yhdessä osaavien palveluammattilaistemme kanssa. Vain näin voimme todella lunastaa alkuperäisen Good Feelings toimintalupauksen kaikissa vaiheissa asiakkaidemme parissa’ Tiitinen kertoo. 

Tiitisen mukaan matkailuautolomailu jatkuu vilkkaana myös tulevana kesänä. ’Kuten aiemmin on uutisoitu, matkailuautojen myynti ja vuokraus ollut ollut erittäin vilkasta viime keväästä lähtien. Tuleva kesäsesonki näyttäisi jatkuvan edellisen vuoden tavoin vilkkaana. Räätälöidysti varusteltavat, B-perusajokortilla ajettavat laatuautomme ovatkin nyt paremmin saatavilla kotimaan matkailijoille myös Keski-Suomesta käsin, Jyväskylän yrittäjiemme kautta’, Tiitinen jatkaa.    ​

Touring Cars laajensi Keski-Suomeen - Touring Cars Jyväskylä

Aktiiviharrastajista ja sijoitustuottoautojen omistajista vuokraamoyrittäjiksi 

Touring Cars Jyväskylän yrittäjä, Sascha Koschmieder kertoo yhteistyön alkaneen lisenssiorganisaation kanssa jo vuonna 2009 hänen ensimmäisen sijoitustuottoautonsa oston myötä. 

Olemme olleet aktiivisia karavaanareita jo toista vuosikymmentä harrastustemme ja roadtrip -elämäntavan myötä. Matkailuautot ovat olleet kätevin ratkaisu pitkille ajoreiteille ja ympäri vuoden tehdyillä vaellus- ja hiihtomatkoilla perheen ja kotieläinten kanssa. Aiemmin meidän molempien henkilökohtaiset matkailuautot olivat osana Touring Carsin vuokraustoimintaa ketjun tarjoaman ST-järjestelmän kautta. Ensimmäisen oman henkilökohtaisen auton hankinnan ratkaisikin juuri tuo Touring Carsin tarjoama ainutlaatuinen ST-vuokraustuottomalli. Nyt 3 vuoden paikallisvuokraamotoimintojemme jälkeen päätimme liittyä Touring Carsin kansainväliseen palveluketjuun. Näin voimme laajentaa paikallismarkkinoista kansainväliselle toimintakentälle sekä hyödyntää Euroopan laajuisen ketjun toimintaetuja’, jatkaa Jouni Leponiemi, toinen Jyväskylän yrittäjistä. 

Kesän automatkailukausi on jo alkanut. ’Tästä on hyvä jatkaa yhdessä’,  kolmikko toteaa. 

Lisätietoa: 

Veijo Tiitinen, Toimitusjohtaja Touring Cars/ TC Vehicle Oy
veijo.tiitinen@touringcars.eu, puh. +358 40 707 3616
www.touringcars.eu/fi
www.matkailuautomyynti.fi 

ST-järjestelmä: 
https://www.matkailuautomyynti.fi/palvelut/st-jarjestelma/

Sascha Koschmieder, Touring Cars Jyväskylä, Jyväskylän Tilitoimistopalvelut Oy
Sascha@touringcars.eu, puh. +358 40 541 8828

Jouni Leponiemi, Touring Cars Jyväskylä, Elite Autopalvelu Oy
jouni.leponiemi@touringcars.eu, puh. +358 50 3606 729 ​

Vieritä ylös