Suomen ja automatkailun markkinointia Touring Carsin kyydissä

Syksyn aikana Suomessa kiertäneet huhut Gordon Ramsayn vierailuista pitivät paikkansa. Kuuluisa tv-tähti vieraili Lapissa marraskuussa yhdessä Gino D’Acampon ja Fred Sirieixin kanssa kuvaamassa Gordon, Gino & Fred: Road Trip -ohjelmasarjan jouluista erikoisnumeroa ’Desperately Seeking Santa’. Kuvausviikolla kolmikko kiersi ympäri Lappia turvallisesti Euroopan laajuisesti toimivan, Suomessa perustetun vuokraus- ja automyyntiketjun Touring Carsin edustaman matkailuauton kyydissä.

Gordon, Gino & Fred: Road Trip -kolmikko kuvasi marraskuussa joulutunnelmaista ohjelmasarjaa Suomen Lapin lumisissa maisemissa kiertämällä viikon verran teeman mukaisesti koristellulla matkailuautolla. Kulinaristiselle autoseikkailuohjelmalle haettiin ainutlaatuisia kokemuksia Muonion, Levin ja Luoston maisemista sekä lopulta jouluisissa tunnelmissa etenevä kuvausmatka päättyi Rovaniemelle. Hauska talvinen autoseikkailu toteutui turvallisesti yksilöllisesti varustellulla matkailuautolla. Touring Cars, yksi Euroopan vanhimmista matkailuautojen vuokraamiseen ja myyntiin erikoistunut palveluketju valittiin ohjelman matkailuauton toimittajaksi. Televisiokuvaukseen sopivaksi automalliksi valikoitui Hobby Optima Premium T70GE.

’Desperately Seeking Santa’ – jouluteema noudatti Gordon, Gino & Fred: Road Trip seikkailusarjan tuttua linjaa: hilpeä kolmikko seikkailee kohdemaassa laittaen itsensä ja aistinsa kaikilta osin peliin valitun teeman ja paikallisen kulttuurin tarjoamien elämyksien merkeissä. Viime vuoden Marokon seikkailun jälkeen kolmikon kerrotaan halunneen suunnata juuri talven ihmemaahan, Suomeen kokeakseen idyllisen joulutunnelman sekä löytääkseen sen ainoan oikean joulupukin. Gino D’Acampo halusi nimittäin luovuttaa pukille henkilökohtaisesti kirjeen tyttäreltään Mialta. Fred Sirieixin henkilökohtainen haave Suomen kiertomatkasta oli puolestaan nähdä revontulen väri-ihmeet taivaalla, kun taas Gordon Ramsay halusi jälleen kokea uusia paikallisia makuelämyksiä mm. paikallisen herkun, poronlihan muodossa. Tutun kolmikon talven ihmemaaseikkailu Suomessa on nähtävissä ITV Hubista.

Studio Ramsayn tuotantotiimin kerrotaan valmistelleen kuvauksia monta viikkoa etukäteen Lapin maisemissa. ’Jännäsimmekin yhdessä, mikäli ehdimme saada lunta viimeistään kuvausviikolle, jotta talven ihmemaa välittyisi parhaimmassa asussaan jouluisen sarjan katsojille’, kertoo Touring Carsin markkinointipäällikkö Miia Mustonen.

Ohjelman kuvauksissa matkailuauto toimi keskeisessä roolissa. ’Hyödynsimme yhteistyöprojektissa palveluketjumme toimintaetuja. Pystyimme tarjoamaan tuotantoyhtiölle kotimaan laajan autovalikoimamme joukosta juuri sellaisen matkailuautomallin tarvittavin lisävarustein, joka toimi parhaiten kuvauskameroiden sijoittelun ja kolmikon sisätilojen käytön suhteen sekä automallin, jonka sisustus näytti upealta TV -kameroiden takaa. Lisäksi ketjuna pystyimme tarjoamaan vahvaa matkailualan asiantuntemustamme sekä valmiuden reagoida ripeästi muuttuviin tilanteisiin kumppanimme kuvausprojektin tueksi’, Mustonen jatkaa.

Touring Cars kertoo elokuva- ja TV-projektien olleen osana heidän historiaansa jo alkuvuosista lähtien. Suomessa vuonna 1982 perustetun matkailuautojen vuokraus- ja myyntipalveluyrityksen ensimmäinen kansainvälinen yritysasiakas kerrotaan olleen juuri elokuvatuotantotiimi. Touring Carsin vuokra-matkailuauto toimi jo lähes 40 vuotta sitten legendaarisen Gorky Park -elokuvan taustatilana tarjoten miellyttävät tauko- ja pukeutumispuitteet Hollywood-tähdille kuten Lee Marvinille kuvausten yhteydessä Helsingin keskustan kaduilla.

Touring Cars – täyden palvelun matkailuautotalo

Suomessa vuonna 1982 perustettu matkailuajoneuvojen vuokraus- ja myyntipalveluyritys on kasvanut Euroopan tasolla yhdeksi alan merkittävimmäksi toimijaksi. Palveluketjun matkailuautolomien vuokraus- ja ajoneuvojen myyntipisteet löytyvät tällä hetkellä jopa 11 maasta paikallisyrittäjien vetäminä yksikköinä. Franchise ketjun pääkonttori sijaitsee Suomessa. Kotimaan automyynti ja huoltotoiminnot sijaitsevat Espoossa, Vantaalla ja Iisalmessa. Autovuokrauspalvelut ovat keskittyneet puolestaan Vantaan ja Rovaniemen toimipisteisiin.

Lisätietoa

Scroll to Top